BEZ MUKE I NEREDA: Kako najlakše oguliti avokado i odvojiti košticu? Imamo genijalan vodič – Balkanski Recepti
Connect with us

avokado

BEZ MUKE I NEREDA: Kako najlakše oguliti avokado i odvojiti košticu? Imamo genijalan vodič

Ako ste ikada probali avokado onda sigurno znate koliko je kremast i ukusan, ali smo sigurni i da imate bezbroj pitanja o tome kako ga odabrati i pripremiti.

Donosimo vam nekoliko “prečaca” za instant uživanje u ovom neobičnom zelenom voću.

  1. Kako obabrati savršeni avokado?

Zreli avokado popušta pod laganim pritiskom, i trebalo bi ga pojesti istoga dana. Ako niste u mogućnosti odmah ga konzumirati, možete ga staviti u hladnjak kako bi se usporio proces sazrijevanja.

  1. Kako ubrzati proces sazrijevanja?

Kupili ste avokado koji je tvrd kao kamen, a ne možete čekati tjedan dana kako bi sazrio? Pokušajte sljedeći trik – stavite ga u zatvorenu papirnatu vrećicu zajedno s bananom ili jabukom. Etilen iz jabuke/banane pomoći će avokadu da brže sazrije. Ostavite vrećicu na prozoru jedan dan i vaš avokado trebao bi biti spreman za konzumiranje.

Avocado

  1. Kako odvojiti avokado od koštice?

Ako to nikada niste radili, čiščenje avokada može se činiti kao pravi ispit. Ali samo hrabro, sve što trebate je jako oštar nož i zreli avokado. Zarežite vertikalno duž cijelog avokada, kroz kožicu i meso, ali ne i košticu. Sada jednostavno zaokrenite dvije polovice i avokado će se prepoloviti. Kako biste odvojili košticu, udarite lagano oštricom noža (tako da se nož zabije u košticu), okrenite nož i koštica bi se trebala odvojiti.

avocado-pit

  1. Kako izrezati avokado?

Koristeći mali nož za ljuštenje napravite horizontalne i vertikalne rezove, ali pazite da ne zarežete i kožu! Sada jednostavno okrenite kožu naopačke i kockice avokada trebale bi same ispasti.

avocado-slicing

Avokado je spreman, sada ga samo treba ubaciti u neko ukusno jelo. Pogledajte naše prijedloge:

Izvor: Net.hr

loading...

Popularni recepti

BalkanskiRecepti.com | Sva prava zadržana © 2019