ČAJ OD PERŠUNA ZA ČIŠĆENJE BUBREGA – Balkanski Recepti
Connect with us

ČAJ OD PERŠUNA ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

ČAJ OD PERŠUNA ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

ČAJ OD PERŠUNA ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

ČAJ OD PERŠUNA ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

ČAJ OD PERŠUNA ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

Ako uvrstite ovaj čaj u upotrebu, vaši bubrezi, a samim tim i čitav organizam, imaće velike koristi. Bubrezi imaju funkciju da dnevno iz tela izbace 2 litra otpadnih tvari…

Zdravlje bubrega je od vitalne važnosti za celokupno stanje organizma, kao i za dugovečnost našeg života. Svakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege.

Šta rade bubrezi?

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem telu. Oni su “sofisticirani uređaji” koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih tvari.

Šta šteti bubrezima?

Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mehura, a upravo te toksine unosimo u telo u obliku hrane i pića. Ljudi koji imaju najviše rizika od razvoja bubrežnih bolesti su oni s dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili istorijom bolesti.

Ključni sastojak za čišćenje bubrega:

Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po celom svetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.

POPULARNO:  BIO SAM NA SAMRTI, NA DIJALIZI I OVO DRVO ME PODIGLO IZ MRTVIH, DOKTORI NISU VJEROVALI,100 % DJELUJE, A NIJE SKUPO

List peršina deluje protuupalno i štiti telo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog creva, dijabetesa i astme. Ako ste pušač, jedete neredovno, uživate u pokojoj čašici više ili pak u brzoj i prženoj hrani, vreme je da napravite nešto dobro za vaše telo i bubrege te se očistite od toksina.

Napitak za čišćenje bubrega:

Sastojci: šaka peršunovog lišća; 1 litar vode.

Priprema

Peršun operite iseckajte na veće komade, stavite u šerpu pa nalijte vodu. Na srednje jakoj vatri zagrejte vodu do ključanja, pa smanjite vatru i kuvajte čaj još 5 do 10 minuta. Sklonite sa ringle, ostavite da malo odstoji pa ga procedite i stavite u frižider.

Svako jutro popijte po čašu ovog čaja.

Izvor: Stil

loading...

Popularni recepti

BalkanskiRecepti.com | Sva prava zadržana © 2019