EGGNOG KOJI SE NE MOŽE POKVARITI: Provjereno stoji i više od 10 dana u hladnjaku, a okus je isti – Balkanski Recepti
Connect with us

Uncategorized

EGGNOG KOJI SE NE MOŽE POKVARITI: Provjereno stoji i više od 10 dana u hladnjaku, a okus je isti

  • 20 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
[embedded content]
Saznajte kako pripremiti eggnog u našem video receptu.

Eggnog je slatki napitak od mlijeka, vrhnja, sirovih jaja i začina, a vrlo često (kao i u našem slučaju) obogaćuje se alkoholnim pićima. Izuzetno je popularan na blagdanskim zabavama, što ima i jednu veliku prednost: gosti će ga najvjerojatnije ispiti sve do zadnje kapi, pa nećete morati brinuti o tome koliko dugo jedan napitak sa sirovim jajima može stajati u frižideru (u našem slučaju najmanje 10 dana; no nakon toga nitko se više nije usudio probati).

Eggnog – Saznajte kako pripremiti eggnog u našem video receptu. – jaje, šećer, aroma vanilije, muškatni oraščić, cimet (u prahu), konjak, rum (tamnog), slatko vrhnje, mlijeko, U zdjelu razbijemo tri cijela jaja, dodamo tri žutanjka, te miksamo električnim mikserom, 2 do 3 minute na srednjoj brzini dok ne postanu pjenasta. ; Dalje miksajući, postepeno, dodajemo šećer, aromu vanilije, muškatni oraščić i cimet u prahu. ; Zatim smjesu premjestimo u veliku ohlađenu posudu za eggnog, ulijemo konjak, rum, slatko vrhnje i mlijeko, sve zajedno izmiješamo i stavimo u hladnjak da se ohladi. Kod posluživanja, eggnog, malo posipamo cimetom u prahu.; –
Potrebni Sastojci:

Upute po koracima:
  1. U zdjelu razbijemo tri cijela jaja, dodamo tri žutanjka, te miksamo električnim mikserom, 2 do 3 minute na srednjoj brzini dok ne postanu pjenasta.
  2. Dalje miksajući, postepeno, dodajemo šećer, aromu vanilije, muškatni oraščić i cimet u prahu.
  3. Zatim smjesu premjestimo u veliku ohlađenu posudu za eggnog, ulijemo konjak, rum, slatko vrhnje i mlijeko, sve zajedno izmiješamo i stavimo u hladnjak da se ohladi. Kod posluživanja, eggnog, malo posipamo cimetom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela

Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:

Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Izvor: Net.hr

loading...

Popularni recepti

BalkanskiRecepti.com | Sva prava zadržana © 2019