OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK KOSTIJU: EVO KOJI ZNAKOVI NA TELU UPOZORAVAJU NA SMRTONOSNU BOLEST – Balkanski Recepti
Connect with us

RAK KOSTIJU

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK KOSTIJU: EVO KOJI ZNAKOVI NA TELU UPOZORAVAJU NA SMRTONOSNU BOLEST

RAK KOSTIJU

RAK KOSTIJU

RAK KOSTIJUSerious female surgeon holding a x-ray against a white background, Image: 138494231, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Ova bolest je smrtonosna – evo koji sumptomi ukazuju na karcinom kostiju!

Prvi znak koji ukazuje na rak kostiju jeste bol, a mnogi ljudi zbog bola u kostima pomisle da pate od artritisa i tako zanemaruju ovaj simptom, piše Lepa & srećna

Rak kostiju nastaje kada se stvore maligne ćelije koje uništavaju kosti. Ovaj karcinom može da se razvije u bilo kojoj kosti u telu, a najčešće su obolele dugačke kosti, poput kostiju nogu i ruku.

Postoje tri vrste karcinoma kostiju: osteosarkom, uglavnom od njega boluju deca i adolescenti, juingov sarkom, javlja se uglavnom od 10 do 20 godine života i hondrosarkom koji se uglavnom javlja kod starijih osoba.

Simptom koji ukazuje na rak kostiju je bol koji je u početku podnošljiv, ali vremenom se pojačava, a najviše se javlja kada pacijent legne da spava.

POPULARNO:  ODLIČNA IDEJA ZA SVE BAŠTOVANE: UZGOJITE KRASTAVCE U BURETU

Takođe, na bolest ukazuje i visoka temperatura preko 38 stepeni, pojačano znojenje, naročito tokom noći i naglo mršavljenje.

Ovi simptomi mogu da ukazuju i neka bezopasna stanja, ali ako se često javljaju i povezani su, hitno treba da odete kod lekara.

PROČITAJTE JOŠ: KOLAČ CRNAC BEZ JAJA

loading...

Popularni recepti

BalkanskiRecepti.com | Sva prava zadržana © 2019