QUICHE JE TEK FENSI NAZIV ZA SLANU PITU: Evo savršene izlike da se malo pohvalite pred gostima – Balkanski Recepti
Connect with us

Uncategorized

QUICHE JE TEK FENSI NAZIV ZA SLANU PITU: Evo savršene izlike da se malo pohvalite pred gostima

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
[embedded content]
Quiche s krumpirom i topljenim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti quiche s krumpirom i topljenim sirom.

Da je krumpir zaista namirnica koja se može pripremiti na mnogo različitih načina i upotrijebiti u isto toliko jela, pokazuje nam i ovaj recept za finu i sočnu slanu pitu koje Francuzi zovu „quiche“.

Quiche s krumpirom i topljenim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti quiche s krumpirom i topljenim sirom. – krumpir (kuhanog u ljusci), prhko tijesto (svježeg), topivi sir (u listićima), vrhnje za kuhanje, luk (ljubičasti), ružmarin (svježi), jaje, Povrće ogulimo, krumpir narežemo na ploške, a luk na kolutiće. ; U lim za quiche, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo svježe prhko tijesto, odrežemo višak papira, a dno tijesta izbodemo vilicom na nekoliko mjesta. ; Zatim po tijestu složimo ploške krumpira poput crijepa na krovu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje, prekrijemo listićima topljenog sira, rubove tijesta savijemo prema unutra, po siru rasporedimo kolutiće luka, posipamo listićima ružmarina, a umućenim žumanjkom premažemo rubove tijesta. ; Tako pripremljen quiche stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; –
Potrebni Sastojci:

Upute po koracima:
  1. Povrće ogulimo, krumpir narežemo na ploške, a luk na kolutiće.
  2. U lim za quiche, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo svježe prhko tijesto, odrežemo višak papira, a dno tijesta izbodemo vilicom na nekoliko mjesta.
  3. Zatim po tijestu složimo ploške krumpira poput crijepa na krovu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje, prekrijemo listićima topljenog sira, rubove tijesta savijemo prema unutra, po siru rasporedimo kolutiće luka, posipamo listićima ružmarina, a umućenim žumanjkom premažemo rubove tijesta.
  4. Tako pripremljen quiche stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela

Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:

Votes: 59
Rating: 4.58
You: 5
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Izvor: Net.hr

loading...

Popularni recepti

BalkanskiRecepti.com | Sva prava zadržana © 2019