RUMUNSKI NEUROHIRURG TVRDI: SAMO OVAKO SE PRAVILNO ODMARA MOZAK – Balkanski Recepti
Connect with us

mozak

RUMUNSKI NEUROHIRURG TVRDI: SAMO OVAKO SE PRAVILNO ODMARA MOZAK

OVAKO SE PRAVILNO ODMARA MOZAK

OVAKO SE PRAVILNO ODMARA MOZAK

Iako mozak nikad ne spava, odmor mu je neophodan…

Rumunski neurohirurg Vlad Ciurea, savetuje kako da stimulišete i opustite mozak:

“Kao neurohirurg često vidim patnje na licima svojih pacijenata. Neurohirurške intervencije plaše ih više od samih problema. I to je normalno. Mozak nije organ koji možemo da kontrolišemo. Možda ne znate, ali mozgu je takođe potreban odmor i pažnja,” tvrdi on.

Za vreme praznika ili odmora, u iskušenju smo da sebi dozvolimo previše: jedemo previše, pijemo previše, sedimo za računarom do kasno noću, pušimo mnogo, zloupotrebljavamo kafu…

“Mozak nikad ne spava, ali postoji neki način da ga odmorite i stimulišete. Da, mozgu su potrebi pozitivni podsticaji,” objašnjava ovaj neurohirurg i profesor.

Vlad preporučuje spavanje bez mobilnog  telefona u blizini. Ujutru bi trebalo prvo da pogledate u nebo ili jednostavno uživate u pogledu kroz prozor kako biste stimulisali svoje vizuelne centre.

Njegova preporuka je i da slušate muziku koja vam podiže raspoloženje i da popijete vodu odmah, čim se probudite.

Jedite umereno, jer želudac preopterećuje mozak. Ispijanje crnog vina se takođe preporučuje jer pomaže pri čišćenju kapilarnih vena u mozgu, ali ne smete da preterate jer alkohol napada nervne ćelije.

Smanjite gledanje televizije.

“Ako ste pušač, onda jednom nedeljno organizujte pražnjenje mozga. Kupite jednu zaista kvalitetnu i dobru cigaretu. Ispušite tu jednu cigaretu umesto paklice,” savetuje ovaj lekar.

Zlatno pravilo za odmoran mozak po Vladu Ciureu, je tišina! On savetuje da odvojite vreme za uživanje u tišini, da biste sredili svoje misli. 

Svaki dan priuštite sebi radost, jer radost je prava hrana za mozak!

PROČITAJTE JOŠ: DOKTOR NESTOROVIĆ: SODA BIKARBONA JE EFIKASAN LEK ZA AUTOIMUNE BOLESTI, ALI AKO SE UZIMA OVAKO!

Stil.kurir.rs

loading...

Popularni recepti

BalkanskiRecepti.com | Sva prava zadržana © 2019