SKINITE VIŠAK KILOGRAMA UZ POMOĆ DIJETE OD 30 DANA – Balkanski Recepti
Connect with us

Savjeti

SKINITE VIŠAK KILOGRAMA UZ POMOĆ DIJETE OD 30 DANA

SKINITE VIŠAK KILOGRAMA

SKINITE VIŠAK KILOGRAMA

SKINITE VIŠAK KILOGRAMA

Predstavljamo vam dijetu koja se dokazala. Dijetu koja daje rezultate. Nije trendi, nije nova, ne jedu je princeze, poznati modeli ili sportisti (ili možda jedu ali se o tome ne piše i ne priča). Predstavljamo vam dijetu 30 dana ili Whole30.

Dijeta 30 dana – pojašnjenje u par rečenica

Određene grupe namirnica, kao što su šećer, žitarice, mlečni proizvodi i mahunarke, mogu imati negativan uticaj na vaše zdravlje, a da toga uopšte niste svesni.

Ukoliko je vaš nivo energije nestalan ili pak ne postoji, imate bolove koji se ne mogu objasniti prekomernim fizičkim radom ili povredom, teško gubite na težini, imate probleme sa kožom, probavom, sezonske alergije, pa čak i hronične bolove – ovi simptomi su često direktno povezani sa hranom koju jedete – čak i sa onim naizgled “zdravim” stvarima.

Kako onda znate da li (i kako) gore spomenuta hrana utiče na vas? Jednostavno: u potpunosti ih izbacite iz ishrane! Eliminišite najčešće izazivače žudnje, koji dovode do naglog podizanja i pada šećera u krvi kao zapaljenske grupe namirnica koje oštećuju creva.

Za oporavak je dovoljno 30 dana. Neka se vaše telo zaleči i oporavi od svih efekata koje ta hrana može da izazove. Pritisnite dugme za resetovanje svog zdravlja i dobrih navika i recite zbogom fizičkim i psihološkim efektima LOŠEG izbora hrane koju unosite.

Tako ćete i otkriti kako (i u kojoj meri) hrana koju jedete zapravo utiče na vaš svakodnevni život, dugoročno zdravlje, telo pa i sam stav prema hrani.

Posle mesec dana, trebalo bi da imate sledeće rezultate: manje kilograma; manje masnih naslaga, a više mišića; značajno manje celulita; poboljšanu krvnu sliku; povećanje energije; bolje raspoloženje i koncentraciju… A sve što je potrebno je da promenite svoje životne navike.

Šta i kako narednih 30 dana

NE jedite
Nemojte da unosite sledeće namirnice: polugotova jela, prženu i pohovanu hranu, šećere (slatkiše) i testo. I to je sve.

DA, ovo su namirnice koje slobodno možete konzumirati
Meso
Kuvano; pečeno, krto. Bolje da jedete belo meso (piletina, ćuretina), nego crveno (junetina, teletina). Meso treba da bude najviše jedan obrok dnevno.

Riba
Jedite sve vrste ribe. Najbolje bi bilo da bude masna riba (tunjevina, losos), ali ni sa jednom vrstom nećete pogrešiti. Riba može da se ubaci i u dva obroka dnevno, ako vam se tako sviđa.

POPULARNO:  POJEDITE JEDAN LIST ČUVARKUĆE SVAKI DAN: OVA BILJKA JE DAR KOJI MNOGI ZANEMARUJU

Školjke i morske plodovi
Treba da ih konzumirate zamrznute ili u salamuri. Jedan obrok dnevno, jednom nedeljno.

Povrće
Unosite sve vrste povrća: presno, bareno, kuvano na pari. Povrće – uz svaki obrok, u neograničenim količinama.

Salate
Sve vrste salata koje sami napravite i začinite maslinovim uljem, prirodnim začinima i limunom su poželjne u vašem jelovniku. Salate – uz svaki obrok u neograničenim količinama.

Voće
Jedite sve vrste voća, samo pre podne. Jedna porcija, svakog dana. Na primer, između doručka i ručka.

Ulja
Maslinovo i od repice. Koristiti do dve supene kašike dnevno.

Orašasto voće
Orašasto voće se jede presno ili suvo pečeno (badem, lešnik, brazilski orah, pistaći, indijski orah). Najviše jedna šaka dnevno.

Jaja
Ako jedete i žumanca, ograničite na dva cela jaja dnevno. Ako jedete samo belanca, možete da jedete neograničeno. Kuvano ili pečeno na maslinovom ulju.

Mlečni proizvodi
Umereno. Obrano. Jedna šolja jogurta. Ili 150 gr mekog sira. Ili 100 ml mleka dnevno. Ništa više od ovih količina!

Ovsene pahuljice
Jedite ih samo jednom dnevno, pre podne. Najviše 50 grama. Sa obranim mlekom ili jogurtom.

Suvo voće
Prirodno sušeno voće, ne kandirano. Najviše jedna puna šaka dnevno pre podne.

Prirodni zaslađivač

Tečnost
Zeleni čaj
Voda. Bar 2 litre dnevno.
Kafa sa kofeinom ili bez.

Plan ne obećava specifične rezultate gubitka težine kao što je “izgubiti 5 kilograma za 10 dana”. Međutim, nećete morati da vršite nikakvo brojanje ili merenje kalorija. Whole30 dijeta (dijeta 30 dana) ohrabruje ishranu prirodnim i neprerađenim namirnicama, što je veliki plus.

Opet, kao i kod većine propisanih dijetetskih programa, postoje neke mane koje treba uzeti u obzir prilikom razmatranja da li je dijeta Whole30 prava stvar za vas.

Najočiglednija od njih je skoro potpuna eliminacija mlečnih proizvoda, žitarica i mahunarki, koje imaju važnu ulogu u ishrani čoveka. Sa druge strane, mogu da imaju značajnu ulogu i u negativnim okvirima – o, da, ako ste alergični na kazein (protein u mleku) ili gluten (protein u pšenici) – prilično jasno da ćete se, izbegavajući baš ove grupe namirnica, osećati – sjajno!

Bilo kako bilo, preporučujemo razmatranje ovog načina ishrane, kako se ipak radi o samo 30 dana i verujemo da će većina uz korekciju ishrane i malo fizičke aktivnosti imati sasvim zadovoljavajuče rezultate.

PROČITAJTE RECEPT: MILIONI LJUDI POLUDJELI ZA OVOM TORTOM: ČOKOLADNA KARAMEL FANTAZIJA

Izvor: dijeta.net

loading...

Popularni recepti

BalkanskiRecepti.com | Sva prava zadržana © 2019