U KUHINJI VAM SMRDI, A NE ZNATE ODAKLE? Pripremite želudac, čeka vas ovakav prizor u skrovitom dijelu hladnjaka – Balkanski Recepti
Connect with us

Uncategorized

U KUHINJI VAM SMRDI, A NE ZNATE ODAKLE? Pripremite želudac, čeka vas ovakav prizor u skrovitom dijelu hladnjaka

Ispostavilo se kako mnogi nisu znali za ovaj izvor prljavštine i smrada

Ova žena dugo nije mogla shvatiti odakle se točno širi neugodan miris u njezinoj kuhinji. Sve je izgledalo čisto, a onda je uočila horor koji se skrivao u hladnjaku. Točnije, ispod hladnjaka. Charlotte Ann iz Nottinghama svoje je gnjusno otkriće podijelila u Facebook grupi “Mrs Hinch Cleaning Tips” kako bi osvijestila ljude o skrivenom dijelu hladnjaka koji je pravo leglo boleština.

Posuda za sakupljanje vlage

Korisnica je objasnila kako donedavno nije ni znala da postoji nešto što se zove spremnik za sakupljanje vlage i da je smješteno u podnožju svakoga hladnjaka. Njezina je objava fotografije koja prikazuje nataloženu plijesan u tom dijelu hladnjaka postala viralna i prikupila mnoštvo komentara ljudi koji, poput nje, nisu ni znali za njegovo postojanje, kao ni to da i njega treba održavati.

HITNO PROVJERITE PERILICU POSUĐA: Ovu gnjusobu i vi ‘uzgajate’, a da nemate pojma. Oprez ako ste osjetljiva želuca!

“Nisam imala pojma da se iznad motora hladnjaka nalazi posuda čija je svrha sakupljanje vlage. Ako se i vašom kuhinjom šire neugodni mirisi kojima ne možete odgonetnuti porijeklo, najprije provjerite ovo. Gadim se samoj sebi!”, napisala je žena u opisu dviju fotografija pljesnivih ladica iz skrivenog dijela hladnjaka.

Kako doći do te posude?

Ispostavilo se kako mnogi nisu znali za ovaj izvor prljavštine i smrada. “OMG, želim te izljubiti i ubiti u isto vrijeme! Nisam imala pojma. Kako da to izvadim van?”, pitala je jedna članica grupe, a istu su nedoumicu izrazili i mnogi drugi. Onda je netko ponudio odgovor.

“Ta mala rupa osmišljena je da vlagu iz hladnjaka odovdi van. Ona se čisti  ili dugom četkicom za čišćenje slavina ili vrlo uskom četkom za pranje boca. Cijev vodi u spremnik iznad kompresora na poleđini hladnjaka pri dnu. Toplina iz kompresora stvara kondenzat koji se slijeva u taj spremnik. On se treba s vremena na vrijeme skinuti i očistiti”, stoji u objašnjenju na Facebooku.

Izvor: Net.hr

loading...

Popularni recepti

BalkanskiRecepti.com | Sva prava zadržana © 2019