U KUTIJI OD SLADOLEDA DRŽITE HRANU? Odmah prestanite – to može biti posebno opasno za zdravlje – Balkanski Recepti
Connect with us

Uncategorized

U KUTIJI OD SLADOLEDA DRŽITE HRANU? Odmah prestanite – to može biti posebno opasno za zdravlje

One su dizajnirane da se u njima drži sladoled i ništa drugo

Plastične kutije od sladoleda izgledaju vrlo praktično i mnogi ih ne bacaju nakon što pojedu sav sadržaj. Lijepo ih operu i kasnije ih iskoriste za držanje ostataka od ručka ili zamrzavanje hrane. No, takva praksa uvelike ugrožava zdravlje ljudi.

Naime, prazne kutije od sladoleda mogu prenijeti kemikalije na namirnice koje spremate u njih. U to se ubrajaju kemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača ili supstancija koje se nalaze u plastici te se mogu prenijeti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci.

OSTATAK OBVEZNO BACITE: Evo zašto ni pod koju cijenu ne smijete piti iz boce koja je stajala u automobilu

Opasne pri visokoj temperaturi

Proizvođači jamče bezbrižno korištenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji, ali kada se isprazni, kutija se mora baciti u smeće. Kutije su posebno opasne ako se peru vrućom vodom ili zagrijavaju u mikrovalnoj pećnici.

One su dizajnirane da se u njima drži sladoled i ništa drugo. Stoga nemojte u njih spremati hranu koja je drukčijeg sastava od sladoleda i može “nagristi” plastiku. Radije nabavite posebne plastične posude napravljene ciljano od plastike koja je sigurna za čuvanje hrane i koju možete više puta koristiti.

Izvor: Net.hr

loading...

Popularni recepti

BalkanskiRecepti.com | Sva prava zadržana © 2019